Oct 1
Microsoft va oferi primul său player muzical, Zune, la acelaşi preţ cu cel al playerelor asemănătoare ca opţiuni iPod ale Apple Computer.

Microsoft a anunţat că un player Zune cu capacitatea de stocare de 30GB va avea un preţ de 249,99 de dolari. Un iPod de 30GB costă 249,00 de dolari. Melodiile pentru playerul Microsoft vor avea preţuri de sub un dolar, exact ca şi melodiile pentru iPod, de pe iTunes.

Singura diferenţă constă în faptul că utilizatorul foloseşte credite speciale Microsoft în locul banilor adevăraţi pentru a cumpăra melodiile. Creditele se vând câte 80 la un dolar, iar o melodie va costa 79 de credite. Alternativa este plata unui abonament lunar de 14,99 dolari la serviciul muzical al Microsoft, despre care compania spune că va conţine "milioane" de melodii.

Pentru că vinde playere la acelaşi preţ cu cele de la Apple, Microsoft va pierde bani la fiecare player vândut. Aceasta nu este prima ocazie în care compania înregistrează pierderi la hardware. O situaţie similară se înregistrează şi în cazul consolei de jocuri Xbox.

Cu preţuri şi caracteristici de stocare şi video identice cu iPod, Microsoft pariază pe capacitatea Zune de a partaja muzică prin intermediul unei conexiuni wireless pentru a câştiga un avantaj faţă de Apple.

Lansare: 14 Noiembrie

Mai multe despre...


Sep 30
Ieronim Budac - Al Capone
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 30th, 2006| icon3 0 comentarii


Sibianul Ieronim Budac a fost soferul lui Al Capone

Ieronim Budac, un ardelean din Cartisoara, sat aflat la 50 de kilometri de Sibiu, a fost soferul celebrului gangster Al Capone, in perioada prohibitiei.

Scapat de politia americana, sibianul s-a intors in satul natal, unde a fost ales primar, din partea liberalilor.

Familia Budac a pazit cu strasnicie, ani de-a randul, secretul „aventurii americane” a lui Ieronim, pentru a-l proteja de comunistii veniti la putere.

In Cartisoara, putinii batrani care l-au prins pe Ieronim in viata se lasa cu greu induplecati sa povesteasca despre peripetiile celui pe care il considera, alaturi de badea Cartan, unul dintre cei mai de vaza oameni ai satului.

Primarul comunei, Dorin Madga, este si ruda cu Ieronim. Silvia, bunica lui, este nepotul de frate al soferului lui Al Capone. „Apai, o plecat cu mai multi din sat sa lucreze in America si sa faca niscai bani.

Din fiecare familie o plecat atunci la munca peste Ocean. O fost chiar inainte de primul razboi mondial. Noi doi eram copii. A spus atunci la intoarcere ca a fost soferul lui Al Capone, dar nu stiam noi cine e Al Capone”, spune Silvia Budac. Si fratele ei, Marian, isi aduce aminte de Ieronim.

„Ne-a povestit de contrabanda cu alcool si cum ca a lucrat la Al Capone. In rest nu stiu prea multe. A venit, ce-i drept, cu multi bani ca si-a facut pentru vremurile acelea cea mai faina casa din sat, a dat drumul la un joagar si la cateva cazane de facut tuica.

Ne spunea ca i-a invatat pe americani sa faca si ei bautura asta” isi aminteste si nepotul lui Ieronim.

Dupa experienta americana, Ieronim Budac s-a impus repede ca personaj de prim rang in sat. Oamenii l-au ales primar in 1932 din partea liberalilor. A ramas in acest post pana cand au venit comunistii, care l-au declarat chiabur si i-au confiscat averea.

„A facut scoala din comuna si noi am avut unde sa invatam carte. Timp de 14 ani a fost cel mai bun primar al nostru. A avut ani buni cea mai renumita cazangerie de tuica din toata partea asta a Ardealului.

Cand a venit din America, a fabricat si whisky. Din pacate, cand au venit comunistii la putere, i-au luat totul si a suferit mult”, mai povesteste Silvia Budac.

„Nu ne spunea niciodata nimic de Al Capone. Noi eram copii si oricum nu prea intelegeam. Totusi, in primii ani de la revenirea in tara am auzit ca a primit scrisori de la acesta”, afirma Traian Candulet, unul din batranii care isi mai aduc aminte de soferul lui Al Capone.


SursaSep 28


Între 22 septembrie şi 1 octombrie, la Bucureşti se desfăşoară prima ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului de Animaţie "Anim'est". Organizat de Fundaţia Estenest, acesta are scopul declarat de a readuce în atenţia publicului român şi a producătorilor autohtoni filmul de animaţie, cvasi-inexistent pe marile ecrane din România ultimilor ani, cu excepţia super-producţiilor holywoodiene.

Festivalul are loc timp de zece zile în patru săli: Europa, Union, Corso şi Elvira Popescu, în care rulează peste 250 de filme din 33 de ţări, lung şi scurt metraje atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Pe lângă secţiunile speciale dedicate unor şcoli prestigioase de animaţie (britanică, cehă, poloneză, iraniană) şi cele două programe de scurt-metraje româneşti, personalităţi ale filmului animat precum Ion Popescu-Gopo, Bob Călinescu sau Lotte Reiniger au programate retrospective în cadrul acestui festival.

Vedeta manifestării este, însă, regizorul american John Dilworth, prezent la deschiderea oficială. Creatorul celebrului personaj, familiar în special publicului postului de televiziune Cartoon Network, "Courage the Coward Dog" îşi promovează la Bucureşti cel mai nou film de scurt-metraj, "Life in Transition", alături de alte nouă creaţii din ultimele trei decenii.

Printre lung-metrajele din festival sunt prezentate atât titluri importante ale animaţiei mainstream, precum producţia Disney-Pixar "Cars", cât şi adevărate hituri underground din Ungaria ("Districtul"!/"Nyocker") sau Brazilia ("Wood & Stock - sexo, oregano e rock'n'roll").

În condiţiile în care cele mai recente filme româneşti de animaţie destinate marelui public au fost produse în urmă cu zece ani, primul festival de gen organizat în România postrevoluţionară a atras atenţia iubitorilor de film din Capitală, proiecţiile desfăşurându-se cu un public numeros în timpul weekendului 22-24 septembrie, şi continuând cu audienţe peste medie în cele patru săli, pe parcursul următoarelor trei zile.

Majoritatea spectatorilor, cu vârste cuprinse între 5 şi 75 de ani, au apreciat readucerea în prim-plan a animaţiei româneşti de cinematecă, dar şi difuzarea, în premieră, a unor creaţii experimentale ale regizorilor români contemporani.

Pe toată durata festivalului, preţul biletelor este de 5 RON pentru fiecare spectacol, indiferent de cinematograf sau ora difuzării.

Sursă

Sep 24
Sep 23


Operatorii de telefonie vor fi obligaţi să păstreze lista convorbirilor şi a SMS-urilor timp de 6 luni. Ministrul Comunicaţiilor, Szolt Nagy, spune că aceasta este o cerinţă a Uniunii Europene, care trebuie pusă în aplicare până la finele anului 2007.

Măsura impusă de Uniunea Europeană are un singur scop, spun autorităţile: Să prevină actele de terorism! De altfel, această directivă a apărut în urma atentatelor teroriste de la Londra.

Aşadar, toate companiile de telefonie mobilă şi fixă vor fi obligate să reţină datele privind traficul de comunicaţii pe un termen de cel puţin şase luni. Practic, în caz de nevoie, autorităţile specializate ale statului vor putea afla atât numele celui care a efectuat apelul şi locaţia din care a vorbit, cât şi destinatarul apelului şi durata convorbirii. Nu va fi memorat însă conţinutul discuţiei.

Ministrul Comunicaţiilor ne asigură că nu va fi încălcat dreptul la intimitate al utilizatorilor de telefonie mobilă şi fixă. Măsura va fi aplicată tuturor formelor de comunicaţii electronice, inclusiv telefoniei prin Internet.

Sep 20
Steve Irwin Funeral
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 20th, 2006| icon3 0 comentarii


A PRIVATE funeral for "Crocodile Hunter" Steve Irwin will be held in the next two days, his manager, John Stainton, said today.

Irwin, 44, who died in a stingray attack last Monday, is to be buried at an as-yet undecided location in a ceremony attended by his family and closest friends.

"Then we'll start planning the memorial service, which will be open to members of the public," Mr Stainton said.

A week after Steve Irwin, the "Crocodile Hunter", was killed by a stingray barb to the heart, his fans appear have hit back with a spate of revenge attacks on the usually docile sea creatures.

At least ten stingrays have been found dead and mutilated on Australian shores, their tails hacked off in apparent acts of retribution.

But Irwin's friends said the killings would have enraged the man who dedicated his life to conservation work. "We are disgusted and disappointed that people would take this sort of action to hurt wildlife," Michael Hornby, the executive director of Irwin's conservation group, Wildlife Warriors, said. "It may be some sort of retribution, or it may be fear from certain individuals, or it just may be yet another callous act toward wildlife."

Irwin, 44, died last Monday as he shot underwater footage on the Great Barrier Reef for a TV documentary. A 3ft-wide, 200lb stingray lashed out as he snorkelled above it, piercing his heart with its barbed tail. His death was caught on camera and footage of him pulling the poisonous tail spike from his chest has been handed to the coroner investigating the accident.

His death prompted a national outpouring of grief, but some fans may have gone too far. Two stingrays were found with their tails cut off at Deception Bay, north of Brisbane, yesterday. The day before, eight were found in similar circumstances on Dundowran Beach, near the popular Queensland tourist resort of Hervey Bay.

"We do not know if these incidents are motivated by Steve Irwin's death. At the moment that is just speculation," Wayne Sumpton, a biologist with the state fisheries department, said. "We do find dead stingrays with their tails cut off from time to time. People usually do it if they are worried about getting stung by a stingray, or they just do it maliciously, but it is pretty rare."

Rick Symons, the department's general manager of animal welfare, said staff were investigating and offenders could be prosecuted under animal cruelty legislation.

It was the circumstances of Irwin's death, killed by a usually passive fish, that shocked so many fans.

Marine experts say that, while the stingray's tail spike can measure up to eight inches, it seldom attacks and fatal incidents are extremely rare. The serrated barb on the top of their tail is loaded with toxins. Usually people are struck in the leg or arm, an injury that, while painful, is not life threatening.

The flamboyant Irwin, famed for yelling "Crikey" as he wrestled with giant crocodiles or narrowly avoided the fangs of poisonous snakes, was laid to rest at his beloved Australia Zoo at the weekend in a low key ceremony attended by family and friends.

Irwin will be celebrated at a public memorial service next week at the Australian wildlife park his family owns, his wife announced today.

Fewer than 6000 people will be able to attend the ceremony in Beerwah, Queensland, but negotiations were under way for a live television broadcast

Details of the service have been highly anticipated since the television star's death last Monday in a stingray attack on the Great Barrier Reef created an outpouring of grief in Australia, and among fans around the world.

Irwin's family and closest friends held a private funeral on Saturday, telling stories around a camp fire in the grounds of Australia Zoo.

Irwin's father, Bob, said the family had turned down the government's offer of a state funeral for Irwin, saying he would not have wanted it.

But he said Irwin would've wanted a public service for his fans to celebrate his life.


Sep 20
Dinamo - Steaua
icon1 fanica | icon2 Pur romanesc | icon4 09 20th, 2006| icon3 1 comentarii

Dinamo - Steaua, un meci castigat de arbitri
Echipa Steaua Bucuresti a pierdut meciul importiva principalei contracandidate la castigarea titlului in acest sezon. Echipa campioana a terminat meciul in doar 8 jucatori de camp datorita eliminarilor lui Thereau si Nicolita. Daca in cazul celui de-al doilea masura adoptata de arbitru este deplin justificata pe fondul unei prostii, in cazul primului eliminarea a fost absolut gratuita, de aici rupandu-se meciul si raportul fortelor in teren.

Avandu-se in vedere faptul ca in acest meci principalii actori au fost arbitrii nu vom face nici un comentariu al fazelor de joc. Concluziile sunt simple: in acest sezon miza de 5 milioane de dolari va impiedica echipa Steaua sa castige titlul de campioana si se pare ca titlul s-a jucat de mult. Arbitrii asistenti au dobandit puteri suplimentare, iar finantatorul Gigi Becali a avut dreptate. Dupa ce a adus Romaniei ani la rand cele mai multe puncte in ceea ce priveste clasamentul pe tari echipa de Fotbal Steaua Bucuresti nu va fi lasata in acest sezon sa castige inca un titlu de campioana.

Steaua isi linge ranile. Din aceasta partida toti microbistii din Romania pot vedea adevarata fata a lui Dinamo. O echipa care a fost mereu ajutata prin astfel de metode si care acum sarbatoreste o victorie absolut nemeritata. Ne-am bucurat prea devreme de izbanzile europene si de cel mai bun lot stelist al ultimilor ani. Altele sunt metodele de departajare in Liga 1.

Privind reversul medaliei trebuie acceptat faptul ca in echipa noastra unele aspecte ce tin de pregatirea partidelor lasa de dorit. Faptul ca aveam atatea eliminari trebuie sa dea de gandit. Ori este problema conducerii tehnice si a jucatorilor ori este a conducerii administrative care trebuie sa lupte impotriva arbitrajelor tendentioase. Daca in cazul eliminarii atacantul Thereau putem vorbi de rea vointa, in cazurile lui Nesu si Nicolita se poate vorbi de infantilism si prostie. Un jucator de fotbal, fie si participant in Cheampions League trebuie sa intre cu capul in pamant la meci, sa joace fotbal si sa iasa cu capul sus.

Sep 19


Experţii în securitate informatică avertizează că pe internet a fost publicat un cod de atac care exploatează o deficienţă din browserul Internet Explorer, pentru care Microsoft nu a emis încă un patch. Deficienţa permite preluarea de la distanţă a controlului asupra sistemelor Windows vulnerabile.

Codul a fost publicat pe mai multe site-uri web publice, fiind accesibil tuturor celor care doresc să îl utilizeze pentru lansarea de atacuri asupra sistemelor Windows. Microsoft a anunţat că investighează această problemă.

"Investigaţia iniţială a Microsoft a relevat faptul că acest cod de exploit i-ar putea permite unui atacator să execute coruperi de memorie", a anunţat reprezentantul companiei. Drept metodă de a evita neplăcerile, Microsoft le recomandă utilizatorilor să dezactiveze ActiveX şi controalele de active scripting.

Deficienţa i se datorează unei erori într-un control ActiveX legat de caracteristicile multimedia şi poate fi exploatată prin vizualizarea unei pagini web maliţioase, a anunţat compania de securitate informatică Symantec într-o alertă trimisă abonaţilor serviciului său DeepSight. Un atacator ar putea prelua controlul asupra unui sistem Windows ori ar putea cauza blocarea IE, a anunţat compania de securitate.

Versiunile IE 5.01 şi 6, pe toate versiunile curente de Windows, sunt afectate, a anunţat compania de monitorizare French Security Incident Response Team (FrSIRT), într-o alertă dată publicităţii. FrSIRT a catalogat problema ca fiind "critică". Microsoft a precizat însă că sistemul de operare Windows 2003 cu Enhanced Security Configuration nu este afectat.

După finalizarea investigaţiei, Microsoft ar putea lansa un remediu ca parte a ciclului lunar de patch-uri, a anunţat compania. Microsoft nu are cunoştinţă de existenţa vreunor atacuri care încearcă să exploateze vulnerabilitatea.

Sursa
Sep 18
Sep 16
Bye-Bye Ecstasy
icon1 fanica | icon2 Pur romanesc | icon4 09 16th, 2006| icon3 0 comentarii


Procurorii DIICOT au reusit sa finalizeze inca un dosar in care sunt implicati traficanti de droguri. Cei sapte dealeri bucuresteni trimisi in judecata vindeau comprimate de ecstasy in doua cluburi cunoscute din Capitala. Astfel, tinerii care frecventeaza discotecile Cristal si Cuando vor ramane fara “dropsuri” o perioada buna de timp.

Sep 15
Sep 15
Loganu' Break
icon1 fanica | icon2 Pur romanesc | icon4 09 15th, 2006| icon3 0 comentarii


Cu doar doua saptamani inainte de lansarea oficiala de la Paris, cehii de la revista “Autorevue” au publicat un nou set de fotografii-spion cu Dacia Logan Break. De data aceasta, masina nu mai este acoperita cu prelate, fiind expusa in totalitate pe un drum public, cel mai probabil in timpul unui drive-test. Potrivit celor de la ”Autorevue”, noul model va fi echipat cu aceleasi motorizari de pe berlina, de 1,4 si 1,6 litri, precum si cu propulsorul Diesel de 1,5 litri.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Sep 14
Silviu Brucan a decedat
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 14th, 2006| icon3 0 comentarii


Silviu Brucan
( n. 18 ianuarie 1916, d. 14 septembrie 2006 ) a fost un politolog român, politician în timpul României comuniste, ambasador în SUA şi la ONU. Din septembrie 1944 a fost numit secretar general de redacţie la ziarul Scînteia, de la tribuna căruia cerea condamnarea la moarte, printre alţii, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr şi Pamfil Şeicaru. Soţia sa, Alexandra Sidorovici, a fost acuzator public al Tribunalului Poporului.

A fost unul din semnatarii "Scrisorii celor şase" demnitari comunişti împotriva lui Nicolae Ceauşescu.

Imediat după revoluţia din 1989 a fost membru în FSN. În această calitate a fost citat spunînd: "Pentru a deprinde democraţia, românii vor avea nevoie de 20 de ani", "profeţie" care i-a atras porecla de Oracolul din Dămăroaia (cartier bucureştean unde acesta a avut domiciliu forţat în ultimii ani ai comunismului).

Din 1996 a fost invitatul permanent al emisiunii de analiză politică Profeţii despre trecut de la Pro TV.

El s-a stins din viaţă în urmă cu aproximativ 15 minute.Sep 14
Blonda de la... taxi
icon1 fanica | icon2 Pur romanesc | icon4 09 14th, 2006| icon3 0 comentarii


Dupa atatea cazuri de taximetristi agresati, injunghiati sau chiar ucisi, Libertatea a incercat sa afle din strada cum se poate descurca o femeie care isi castiga painea din taximetrie. Am gasit-o pe Aida Radu, o femeie de 39 de ani, blonda pe deasupra, care sustine ca face aceasta meserie din placere.
A fost mai intai manichiurista si coafeza, apoi ospatar, iar acum lucreaza ca taximetrista. Aida spune ca totul i se trage de la pasiunea pentru sofat. “Conduc de la 10 ani, de cand unchiul meu m-a lasat la volan pe drumurile de munte de la Fieni. Nu m-am gandit vreodata ca pot sa castig si bani din asta”, marturiseste femeia. Pana acum patru ani, cand a decis dintr-odata ca vrea sa faca taximetrie. S-a angajat la o companie de profil din Bucuresti, obtinandu-si ulterior si atestatul.
“Mi-a placut foarte mult de-a lungul timpului sa lucrez cu oamenii si stiu acum sa aleg. Daca un client nu-mi place, pur si simplu nu-l iau si cu asta basta. Oricum, nu prea am alt mijloc de protectie, daca e sa se intample ceva.
Pot cere ajutor prin statie, dar asta nu-ti garanteaza ca scapi intreg”, afirma Aida.
Taximetrista povesteste ca a avut si cateva mici incidente cu clientii.“Am luat de la Piata Unirii niste fete la vreo 18-20 de ani. Una dintre ele, bauta cred, a inceput sa-mi reproseze ca nu se deschide geamul, ca nu am luat-o pe unde trebuie, ca ma misc incet... La Piata Rosetti am tras pe dreapta si le-am spus respectuos sa coboare din masina. Alta data, un cuplu m-a rugat sa opresc la un magazin pentru a-si cumpara ceva si nu s-a mai intors. Era chiar de ziua mea!”.
Aida Radu e convinsa ca si peste 10 ani o vom regasi la volanul unui taxi, in ciuda dozei mari de neprevazut a meseriei sau a apelativelor care o insotesc aproape zilnic. " "Ia uite, blonda e taximetrista!", aud cel mai des. M-am invatat deja...”, conchide ea razand.
Articol semnat de Catalin Ionita,Adrian Popescu

Am trãit s-o vãd şi pe asta
Sep 13


Image Hosted by ImageShack.us

Min 3: GOL Ghionea (Steaua)
Min 15: GOL: Rebrov (Dinamo Kiev)
Min 24: GOL: Badea (Steaua)
Min 42: GOL: Dica (Steaua)
Min 79: GOL: Dica (Steaua)

Sep 13
Vine Crãciunul
icon1 fanica | icon2 D'ale lui Fanica | icon4 09 13th, 2006| icon3 0 comentarii


Uite nene cã se aproprie Crãciunul. Da, aşa este... iar trebuie daţi bani pe cadouri... dacã nu ai chef sã faci 30-40 de ture prin toate magazinele de cadouri, FunGift.ro îţi sare în ajutor Din ce am rãsfoit eu pe acolo, am gãsit ceva interesant: Pix de Crãciun ; are un design trendy şi unei fete drãguţe îi poate fi foarte folositor Eeee acum sã punem altã problemã... considerãm cã prietena ta este alcoolicã. Nu prea are ce sã facã cu un pix, pentru cã la beţie nu îi mai gãseşte scopul. Cadoul ideal pentru ea ar fi un ornament pentru sticla de vin.

Sep 13


Aglomeraţia din Bucureşti şi măsurile stricte de securitate luate pentru şefii de stat şi de guvern participanţi la "Sommet-ul Francofoniei" ar putea aduce bucureştenilor trei zile nelucrătoare, în perioada 27-29 septembrie, a anunţat, joi, secretarul de stat pentru francofonie, Cristian Preda.

Prezenţa celor 31 de şefi de stat şi de guvern, care au confirmat până în acest moment participarea la "Sommet-ul Francofoniei", printre care preşedintele Franţei, Jacques Chirac, presupune luarea unor măsuri stricte de securitate, care va îngreuna circulaţia în Bucureşti. "Suntem conştienţi că, peste aglomeraţia obişnuită din capitală, se vor suprapune aceste restricţii de securitate, iar acordarea de zile libere mi se pare singura soluţie normală pentru această problemă", a spus Preda, care a adăugat că va solicita Guvernului această măsură. "Nu vrem să facem un sommet împotriva cetăţenilor", a adăugat secretarul de stat.

Sep 13În cadrul unei emisiuni televizate, sâmbãtã seara, germanul Thomas Vogel, în vârstã de 39 de ani, din Unterhachin, a stabilit un nou record mondial la desfãcut sutiene. Într-un singur minut el a reuşit sã lase 56 de manechine fãrã acest articol vestimentar, spre deliciul bãrbaţilor prezenţi în platourile de televiziune. Germanul a reuşit sã depãşeascã vechiul record mondial, de 43 de sutiene, stabilit de australianul Rick Canzler. Acesta din urmã a fost şi el prezent în emisiunea de sâmbãtã, dar nu a reuşit sã îşi apere titlul, desfãcând “doar” 50 de sutiene.

Sep 13
This is his life...
icon1 fanica | icon2 Pur romanesc | icon4 09 13th, 2006| icon3 0 comentarii

Monede vechi de peste 2000 de ani, bancnote, cutii de chibrituri din toate colturile lumii, peste 70.000 de cartele telefonice, zeci de clasoare cu timbre, obiecte vestimentare incluse in patrimoniul cultural national si multe altele se afla in casa unui clujean in varsta de 47 de ani. De meserie geolog, Mihai Domsa e unul din cei mai cunoscuti colectionari de la noi din tara.
Una din piesele de rezistenta din colectiile lui o reprezinta o ilustrata postala tiparita inainte de anul 1906 in Franta. Cartea postala este trimisa de profesorul Rene Jannel lui Emil Racovita si il anunta pe cunoscutul speolog roman despre descoperirea unei noi specii de insecte intr-o pestera din Pirinei.

Pasiune foarte tare frate
Sep 12
Polo pe chat
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 12th, 2006| icon3 0 comentarii


Componenţii echipei naţionale de polo a României vor dialoga cu fanii pe chat-ul ProSport, astăzi de la ora 15:00.

Chat

----------

A fost interesant... numai că s-a discutat mai mult de familie/prieteni decât de sport....

Sep 12


M-am gandit să abordez o problemă comună: curvele de pe hi5 ( curve cu şi fară puţă ).

Dacă priveşti un profil la intamplare pe hi5 afli imediat despre ce fel de persoană este vorba.

a) curve cu puţă

Cazul 1

Dacă prima poză din galerie reprezintă un sexos cu muşchi (şi fără creier), cu nişte blugi D&G şi un tricou cu decolteu (tot D&G) ca să se vadă pieptul umflat de la sală, atunci omul acela este un căcănar (poate fi tradus ca: prost, stupid, indian).
Ex.: talentos

Cazul 2

Dacă pozele din galerie surprind un bărbat bine, finuţ, la costum şi cravată, atunci poţi fi sigur ca este şi el un căcănar. De ce? Pentru că dacă are bani şi o slujbă bună este mai mult ca sigur căsătorit şi caută doar o aventură sau un mişto.
Ex.: sHIT

b) curve fără puţă

Cazul 1

Poze secsi, în costum de baie, ţâţe expuse la extrem -> panaramă.
Ex.: ehe

Cazul 2

Fată imbracată decent, urâtă, fără ţâţe şi fără buci -> proastă; De ce ? Pentru că şi-a pus pozele pe net ca să râdă toţi fraierii de ea.
Ex.: oMG!!!

Linkurile sunt puse cu scop informativ, la cererea unui cititor

Sep 12


Deseneaza pe tot ce prind in cale. Pe cladiri abandonate, pe trenuri si pe gardurile din beton sau metal. De cele mai multe ori sunt prinsi, amendati, iar uneori chiar batuti. Cu toate acestea, grafferii nu ar renunta nici in ruptul capului la pasiunea pe care o au din copilarie.

Lame... dacă toţi ne-am apuca să desenăm pereţii instituţiilor publice am ajunge să trăim ca în junglă... Fraţilor, mai bine faceţi o prăjitură ca să vă ocupaţi timpul dacă nu aveţi nimic bun de făcut!

Sep 11
11 Septembrie... 2006
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 11th, 2006| icon3 0 comentarii

Astazi se implinesc 5 ani de la cel mai sangeros atac terorist din istoria moderna a lumii. In urma unor atacuri sinucigase cu avioane comerciale de pasageri care au lovit turnurile gemene din New York si cladirea Pentagonului, din Washington DC, au pierit 2.973 de persoane. Regizorul roman Camelia Moise s-a aflat, insa, exact acum 5 ani la doar cateva sute de metri de turnurile din New York, traind pe viu iadul dezlantuit la 11 septembrie.

Să sperăm că nu se va mai repeta...
Sep 10


Astãzi a avut loc evenimetul "Spammers Meeting from rSR & BiT"

Later Edit:

O sa scriu fara diacritice pentru ca sunt presat de timp.... Am fost, ne-am vazut si am plecat

O imagine ca sa va faceti o idee (mai multe nu pot sa pun ca sa nu divulg locatia secreta a intalnirii ) :Sep 10
Sep 9
Se retrage Schumacher ?
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 9th, 2006| icon3 0 comentarii


Potrivit cotidianului Bild, pilotul german Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, îsi va anunta, duminica, la Marele Premiu al Italiei de la Monza, retragerea din activitate la încheierea sezonului 2006.

"Schumi se retrage", dupa 16 ani în Formula 1, titreaza cotidianul, care adauga ca anuntul va fi facut la Marele Premiu al Italiei din week-end, de la Monza.

Bild sustine ca pilotul în vârsta de 37 de ani va mai participa la înca patru curse: Monza, Shanghai, Suzuka si Sao Paulo.

Schumacher este sub contract cu Ferrari pâna la sfârstiul anului 2006 si desi italienii sunt pregatiti sa-i ofere un nou acord, germanul întretine misterul asupra intentiilor sale de mai multe luni. El a confirmat duminica trecuta ca va anunta la Monza decizia referitoare la viitorul sau.

Directorul general al Formula One Group, Bernie Ecclestone, a anuntat, în 27 august, ca Schumacher se va retrage, dar declaratiile sale au fost dezmintite de Jean Todt, directorul general al echipei Ferrari.

Vrum vrummmm...
Sep 9


Image Hosted by ImageShack.us

The shuttle Atlantis is in orbit, headed for a challenging new phase in the construction of the International Space Station.

Commander Brent Jett and his five crewmates will install a new 17-ton segment of the station's truss backbone, adding a new set of giant solar panels and batteries to the complex. Three spacewalks are planned.NASA did it again
Sep 9
În timp ce navigam pe diferite website-uri am dat peste un chestionar:

Daca ai ramane singurul om de pe planeta, ce ai face?

Nu stiu ... ce, daca au disparut toti, oi fi eu cu motz sa raman singurul pe aici?
M-as plimba prin toate tarile, nu mai am nevoie de viza si bani
As transmite mesaj in galaxie: "vand/inchiriez spatiu de locuit"
As savura linistea
As detona toate bombele nucleare, asa, sa vad cum o fi
As insista sa vad unde s-au ascuns ceilalti, sigur ma evita
Cum adica sa ramai singur? Imi fac robotzei si robotzice!
As aduna toate atestarile existentei umane si le-as face backup
As aduna toti banii pe care ii gasesc pentru un foc de tabara de "mare valoare"
As muri de singuratate, ca nu mai are cine sa imi raspunda pe forum
As continua sa fac, ce fac in mod obisnuit: sa mananc, sa merg la serviciu samd

O idee destul de comică dar şi destul de profundă încât să te pună pe gânduri... Dacă aş rămâne singur pe planetă probabil că aş sta liniştit pe o insulă până aş muri Voi ce aţi face ?
Sep 9
50 Cent a fost arestat
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 9th, 2006| icon3 0 comentarii50 Cent a fost arestat noaptea trecută în New York pentru că era la volanul unui Lamborghini neasigurat şi conducea "bezmetic". Rapperul american a fost tras pe dreapta de un ofiţer de poliţie. După ce a dat un telefon a ieşit din maşină şi a fost încătuşat. El a fost eliberat imediat ce i-au fost intocmite citaţiile.

Sep 9


În loc să le mărească pensiile bătrânilor, ăştia le bagă pe gât bilete ieftine la teatru....

Primaria sectorului 3 ofera distractii pensionarilor. In perioada 9-17 septembrie, edilii acestei zone a Capitalei ofera varstnicilor bilete la pret redus la spectacolele Teatrului Evreiesc din strada Iuliu Barasch nr 15. Pentru a beneficia de oferta primariei, pensionarii trebuie sa prezinte la casieria teatrului talonul de pensie.


Image Hosted by ImageShack.us
Sep 8


Având în vedere că majoritatea tinerilor din România nu ştiu să păstreze curăţenia pe domeniul public, m-am gândit să îmi vărs oful aici.

Aşa ar trebui...
mofo

dar în România se face aşa:

hmmm


Mă întreb de ce: proastă creştere ? nu... nesimţire ? nu.... nepăsare ? probabil... prostie ? da!

Am ajuns la concluzia că oamenii sunt neatenţi cu mediul înconjurător din prostie, nu din nepăsare. Dacă te apleci să iei o hârtie de jos şi să o pui în cos, în România, eşti considerat un "terminat", de ce ? pentru că suntem prea proşti ca să gândim mai departe de ziua de mâine.

Sep 8
asfas

Din plictiseală, am făcut animaţia de mai jos...Sep 8
Mutu dă cu ranga
icon1 fanica | icon2 Pur romanesc | icon4 09 8th, 2006| icon3 0 comentarii
Image Hosted by ImageShack.us


Un chelner dintr-un restaurant din Constanţa, acolo unde tricolorii au mâncat înaintea meciului cu Bulgaria, susţine că Adrian Mutu l-ar fi înjurat şi mai apoi l-ar fi bătut cu o rangă chiar în hotelul naţionalei. La Poliţia Constanţa există o declaraţie pe marginea incidentului. Adrian Mutu nu neagă conflictul cu chelnerul Gigi G**su. Jucătorul Fiorentinei spune că a fost de fapt apărătorul colegilor săi, care erau deranjaţi de faptul că ospătarul le făcea poze.

Adrian Mutu: "I-am spus să nu mai facă poze, el a continuat, lucru care m-a deranjat şi pe mine, şi pe colegii mei. Nu l-am înjurat şi nici nu l-am bruscat, l-am rugat pe un ton calm să nu ne mai fotografieze atât de mult, deoarece eram la masă. Nu l-am bătut, nu aveam cum să fac asta, era foarte multă lume... La hotel nu puteam face asta pt că la noi în cantonament nu poate intra nimeni".

Bani, bani, bani şi iar bani... românii ăştia ar face orice pentru bani! Până la urmă or să-i pună în cârcă lui Mutu şi vreo 3-4 copii violaţi, aşa ar face un teanc mai gros de lei grei...

Sep 7


Neavând altă treabă, am băgat un listă un ID luat de pe hi5 al unei "talentate". Discuţia a decurs astfel:
eu: buna
ea: buna
ea: cine esti ?
eu : eu ?
eu : mai bine mi-ai spune cine esti tu, ca tu mi-ai dat add
ea: cum dreak k park u miai dat
eu: lol
eu: nu cred
eu: ca nu sunt asa batut in cap sa uit de la mana pana la gura
ea: esti cumva cu vreun campionat de wc?
eu: wc esti tu draga
eu:
ea: esti cam praffff u asa
ea: wc = world cup
eu:
ea: bene hai in fine
ea: nu ne stim asa k pa

Plictiseală
Sep 7Zilele trecute, un deştept de pe forumul torrents.ro şi-a făcut un cont nou şi a demonstrat că IQ-ul său este mai mic decât numărul de la pantofi. Topicul în care s-a făcut de râs se intitula "Pasiuni Ciudate".

"mie imi place sa-mi bag degetul cat mai adanc in f*ndulet si dupaia sa miros. Ce miros ingrozitor dar imi place si sa mananc supa la plic asa cum e nefacuta dar si mie imi place sa ma uit cum se duce ca*atul pe teava dar pe teava de la balcon si sa ma p*s in ghiuveta si sa imi pun scuipatul pe frunte sau in pahar si dupaia sa il beau"

"imi place sa ma inrosesc la p*p*net in timp ce stau pe wc si mia cazut ca*atul pe mana si dupaia il studiam atent misunau viermi in el .Cred ca erau viermi daca nu spaghete si intr-o zi eu am facut ciorba de ca*at cu smantana de carnati. Si sa imi bat joc de ochelaristul de la mine din bloc pe nume parazitu de fapt sunt 2. Unu la 3 si altul la 1, bosorogi dreacului. Eu stau la 6 si de obicei nu ma culc seara, stau pana dimineata la 6-7 si ii urmaresc pe la 6 de pe balcon cand mai fumez o tigara ca bosorogii pleaca si le arunc cu cartofi in cap"

E tâmpit sau e doar părerea mea ?
Sep 7
About me
icon1 fanica | icon2 D'ale lui Fanica | icon4 09 7th, 2006| icon3 0 comentarii


Sunt un tip simplu cu o viaţă simplă, nu îmi plac oamenii proşti, îmi place să plec cât mai mult din Bucureşti pentru că m-am săturat de atmosfera asta de rahat de aici şi îmi place să îmi pierd vremea în faţa PC-ului... Lucrez ca freelancer pe GaF şi RaC în webdesign şi grafica 2D/3D, am vreo 5 ani de "spate" în Macromedia Flash, tot cam atat şi în Firewoks şi Photoshop...

Planuri de viitor... nu prea am, îmi place să decid ce voi face la momentul oportun, nu cu n ani înainte

Me

Sep 7
Gangsta Rap
icon1 fanica | icon2 D'ale lui Fanica | icon4 09 7th, 2006| icon3 3 comentarii
Sep 7
Flash Tutorials
icon1 fanica | icon2 D'ale lui Fanica | icon4 09 7th, 2006| icon3 0 comentarii


A fost lansat ast
ăzi site-ul Flash Tutorials

Un loc
în care veţi găsi tutoriale în limba română pentru aplicaţiile Macromedia ( Flash/Fireworks/Dreamweaver ). Site-ul este înnoit cu tutoriale zilnic, aşa că spor la învăţat.


Sep 6
Biserica nu are nimic de declarat. Mai ales in materie de averi. Asa au decis inaltii prelati ai Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) care isi revendica brusc autonomia in fata statului si vor sa iasa de sub incidenta legii privind controlul averilor.

“Consideram inadecvata includerea personalului din conducerea cultelor religioase in proiectul de lege si solicita eliminarea acestei prevederi care aduce o grava atingere autonomiei BOR si Cultelor religioase legal recunoscute din Romania” – asa suna declaratia de independenta a inaltelor fete bisericesti din Patriarhia romana. Printr-o scrisoare adresata ieri Biroului Permanent al Senatului, semnata de Preafericitul Teoctist, conducerea BOR sustine ca nominalizarea personalului din conducerea cultelor in proiectul de lege amintit aduce atingere autonomiei cultelor.

"Nu avem averi personale, totul apartine parohiei"

Mda... mă întreb de ce nu vor să le declare...

Sursa
Sep 6
Steve Irwin - CNN
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 6th, 2006| icon3 0 comentarii

RIP Mate
Sep 6


Iubitorii de literatură clasică vor putea căuta şi descărca şi citi în format PDF sute de cărţi clasice care nu mai sunt acoperite de copyright, prin intermediul noului serviciu Google Book Search.

Întrucât cărţile aparţin domeniului public, nefiind acoperite de legea drepturilor de autor, Google le poate scana şi poate posta online conţinutul acestora, pentru a le face accesibile tuturor. Utilizatorii vor avea de asemenea posibilitatea de a imprima cărţile, deşi până acum trebuiau să se mulţumească doar cu posibilitatea citirii lor online.

Cărţile care încă sunt acoperite de copyright vor avea doar o scurtă prezentare şi extrase de text limitate, care vor fi disponibile prin intermediul serviciului gratuit de căutare.

Acest serviciu face parte dintr-un proiect mai larg pe care Google îl derulează în colaborare cu mai multe universităţi pentru a digitiza lucrările din mai multe biblioteci americane şi de a le publica online într-un format care să permită căutările. La acest proiect participă deja University of California, Harvard, Stanford, University of Michigan, University of Oxford şi New York Public Library.

Google Book Search Beta
Sep 6
Ce cretini
Sep 6


Aseară mă uitam pe Antena1 la emisiunea aia unde sunt fraieriţi pe faţă telespectatorii
Priviţi cu atenţie imaginile de mai jos şi vedeţi dacă este ceva greşit.Scuzaţi calitatea - TvRip cu telefonul
Prima img. arată cele 6 bile cu numerele după ele. A doua reprezintă răspunsul, care are 2 cifre şi se termină în 8, iar ultima arată cerinţa ( " Adunati toate numerele posibile de pe bilele loto " ). Gândind eu de unul singur în noaptea trecută, nu am găsit răspunsul corect pentru că nu ai cum să obţii un număr de 2 cifre ( ex: 42 + 42 + 42 = 126 -> 3 cifre; deja numărul este mult mai mare decât cel dat de organizatori şi am adunat doar numerele de pe o bilă ).

Is this stupid ?
Sep 6
Concluzia Zilei
icon1 fanica | icon2 D'ale lui Fanica | icon4 09 6th, 2006| icon3 5 comentarii


Astăzi a fost o zi de tot rahatul... pe langă faptul că mă doare capul, nu am făcut nimic interesant... am stat în casă şi am "spammat" pe diferite forumuri ( prietenii ştiu de ce ). Important este că încă trăiesc, şi pentru asta ar trebui să fiu recunoscător... dar am o viaţă de tot conţinutul W.C-ului... stau, beau, mănanc şi îmi fac nevoile...

Asta e tot pentru astăzi, ne auzim mâine ( deja e mâine... peste câteva ore atunci )
Sep 6
Steve Irwin was videotaped pulling a poisonous stingray barb from his chest in his last moments of life, officials said Tuesday, as tributes poured in for TV's "Crocodile Hunter."

Police said there was nothing suspicious about Irwin's death and no evidence he provoked the animal. Irwin, 44, was stabbed through the heart on Monday while snorkeling with a stingray during filming of a new TV program on Australia's Great Barrier Reef.

John Stainton, Irwin's manager who was among the crew on the reef, said the fatal blow was caught on videotape, and described viewing the footage as having the "terrible" experience of watching a friend die.

"It shows that Steve came over the top of the ray and the tail came up, and spiked him here (in the chest), and he pulled it out and the next minute he's gone," Stainton told reporters in Cairns, where Irwin's body was taken for an autopsy.

Queensland state police were holding the tape as evidence for a coroner's inquiry — a standard procedure in high-profile deaths or those caused by other than natural causes.

Experts have said the stingray may have felt trapped between the cameraman and the TV star. Irwin, the popular host of "Crocodile Hunter," rose to fame by getting dangerously close to crocodiles, snakes and other beasts.

But Queensland Police Superintendent Michael Keating said there was no evidence Irwin threatened or intimidated the stingray, a normally placid species that only deploys its poisonous tail spines as a defense.

Stainton said Irwin was in his element in the Outback, but that he and Irwin had talked about the sea posing threats the star wasn't used to.

"If ever he was going to go, we always said it was going to be the ocean," Stainton said. "On land he was agile, quick-thinking, quick-moving and the ocean puts another element there that you have no control over."

Parliament took a break from the business of running the country to pay tribute to Irwin, whose body was being flown home Tuesday from Cairns. No funeral plans were announced but state Premier Peter Beattie said Irwin would be afforded a state funeral if his family agreed.

Irwin's American wife Terri, Bindi and their son Bob, almost 3, returned late Monday from a trekking vacation in Tasmania to Australia Zoo, the wildlife park where the family lived at Beerwah in Queensland's southeast.

At the park, hundreds of people filed past the entrance laying floral bouquets and handwritten condolence messages. Khaki shirts — a trademark of Irwin — were laid out for people to sign.

"Mate, you made the world a better place," read one poster left at the gate. "Steve, our hero, our legend, our wildlife warrior," read another. "I thought you were immortal. How I wish that was true," said a third.

The park opened Tuesday because it was what Irwin would have wanted, said Gail Gipp, an animal health employee.

Parliament interrupted its normal schedule so lawmakers could pay tribute to Irwin, whose body was flown home Tuesday from Cairns. No funeral plans were announced but state Premier Peter Beattie said Irwin would be afforded a state funeral if his family agreed.

"He was a genuine, one-off, remarkable Australian individual and I am distressed at his death," Prime Minister John Howard said.

Irwin was propelled to global fame after his TV shows, in which he regularly wrestled with crocodiles and went face-to-face with poisonous snakes and other wild animals, were shown around world on the Discovery Channel.

The network announced plans for a marathon screening of Irwin's work and a wildlife fund in his name.

"Rarely has the world embraced an animal enthusiast and conservationist as they did Steve Irwin," Discovery Networks International President Dawn McCall said in a statement.


Sursa


Sep 5
Trident la Mall
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 5th, 2006| icon3 2 comentarii

Sep 5
Veselie Manuala
icon1 fanica | icon2 D'ale lui Fanica | icon4 09 5th, 2006| icon3 0 comentarii
Alinuta face glume de 1 aprilie:
-Mama, mama!!! S-a spanzurat tata in pod!
Mama merge in pod si nu gaseste pe nimeni.
Alinuta:
-Ha, ha, te-am pacalit! S-a spanzurat in garaj!


------------

Un baietel la scoala:
- Sora mea Alinuta este la facultate, sora mea Alinuta este la facultate, sora mea Alinuta este la facultate.
Invatatoarea curioasa intreaba:
-La ce facultate, puiule?
-La facultatea de medicina.
-Si ce face acolo, puiule?
-Sta linistita intr-un borcan.

Mai râd şi eu... trist mereu nu mă prinde bine
Sep 5
Impression Skills
icon1 fanica | icon2 General | icon4 09 5th, 2006| icon3 0 comentarii


Foarte tare frate
Sep 5
Horoscop
icon1 fanica | icon2 D'ale lui Fanica | icon4 09 5th, 2006| icon3 0 comentariiNavigând astăzi pe diferite portaluri, am citit din curiozitate horoscopul meu... ce spunea ? păi să vedem...

Esti pe cale sa rezolvi o serie de probleme foarte importante pentru viitorul tau si al familiei. Cu toate ca inima ta este legata de viata de acasa, ceea ce se intampla la serviciu iti va aduce o bucurie seminificativa.

La o analiză destul de simplă, realizez că astăzi ar trebui să fiu promovat la serviciu... foarte bine aţi spune voi... dar eu nu sunt angajat, aşa că o să mă rezum la partea cu problemele importante


P.S: Diseară o să vă anunţ dacă am rezolvat ceva
Sep 4


Scaunul şi biroul lui Hitler din apartamentul pe care acesta îl avea la Munchen, în 1930, vor fi vândute în cadrul unei licitaţii, estimându-se că ar putea fi adjudecate în schimbul sumei de peste un milion de dolari.

Se crede că cele două obiecte de mobilier se aflau în apartamentul lui Hitler în momentul în care acesta a semnat, înainte de declanşarea celui de-al doilea război mondial, declaraţia comună cu Neville Chamberlain în 1938.

Mă întreb.... ce maniac ar cumpăra un scaun şi un birou cu 1 mil. $ ?!

Sep 4
Hacãri Indieni
icon1 fanica | icon2 Pur romanesc | icon4 09 4th, 2006| icon3 1 comentarii


Zilele trecute, un grup vesel de indeni s-au pus pe hachereala. Au hãcuit ei ce au hãcuit pânã au ajuns undeva la 600 de site-uri, în doar 2 zile.


SursãSite-ul muccelmic.roSite-ul 8h.ro
Sep 4


Steve Irwin a murit în cursul zilei acesteia. La puţin timp dupa ora 11:00am ( ora Australiei ), el a fost înţepat în inimã de o pisicã de mare în timp ce filma o scenã din documentarul sãu "The Ocean's Deadliest" . Imaginile atacului au fost înregistrate de camera sa şi au fost preluate de polţtia Queensland-ului. Este posibil ca ele sã nu fie fãcute publice pentru ca pot fi şocante pentru familia sa şi pentru publicul care îi urmãrea documentarele.

Image Hosted by ImageShack.us
Sep 4


Însemnarea asta se referã la noul meu blog... ce lame sunã...
Mulţi îşi spun "ce sã citesc la terminatul asta" şi nu îi contrazic... atâta timp cât zoso se ţine tare, nu prea am multe şanse... dar ce mai conteazã? O sã postez aici doar pentru mine dacã nu reuşesc sã captez atenţia cuiva.

O sã alcãtuiesc mai jos un mic F.A.Q (u) ca sã inţelegeţi ce vreau de la rahatul ãsta de blog.

  • Cine e Fãnicã ?
Fãnicã sunt eu, un om fãrã treabã care işi consumã viaţa in faţa calculatorului, ca şi voi, cititorilor.
  • Ce vrea Fãnicã de la noi ?
Nu vreau nimic.
  • Ce o sã gãsim aici ?
O sã gãsiţi un.... nu ştiu cum sã mã exprim ca sã parã elevat... începe cu "c" , se termina cu "t" şi este sinonim cu "rahat".
  • Dacã ne place ce subiecte dezbaţi aici, ce putem face ?
Le puteţi comenta, d'oh!P.S: L-am menţionat pe zoso pentru cã pe blog-ul lui mai citesc...

pagina urmatoare >>

Beautiful singles in your area. Meet them now!