Despre trackere si torrente

Ma uitam pe diferite site-uri, atat romanesti cat si straine, si observam cu numarul utilizatorilor creste pe zi ce trece. Oare din ce in ce mai multi oameni prefera pirateria decat originalul?

De exemplu pe pussytorrents.org (parte din torrentleech.org) s-au marit sloturile de utilizatori de la 100.000 la 300.000. Deci in ultimii 2 ani numarul amatorilor de produse gratuite s-a triplat. Normal ca cererea este mul mai mare decat 300.000, dar si serverele trebuie sa faca fata, nu?

Din discutii avute cu diferiti am ajuns la concluzia ca din 10 persoane doar 4 stiu ce este acela un tracker si cu ce se mananca torrentele, asa ca m-am hotarat sa fac un mic ghid de folosire (am impresia ca am mai faut unul acum vreo 2 ani, dar a fost uitat de vreme).

In primul rand aveti nevoie de un client de torrente. Va recomand uTorrent ( www.utorrent.com ). In al doilea rand aveti nevoie de un tracker (site care hosteaza fisierele .torrent si face legatura intre cei care downloadeaza si cei care ofera). Cel mai simplu mod de a gasi un astfel de site este o cautare dupa tracker pe Google. Veti gasi o lista infinita de link-uri, alegeti ce vi se pare mai ok. Desigur, de recomandat sunt trackerele cu vechime (gen sharereactor, iPlay) doar ca aici va puteti face cont doar pe baza de invitatie.

Dupa ce va alegeti tracker-ul si va faceti contul, nu va ramane decat sa gasiti ceea ce va intereseaza si sa-l downloadati. Nu e mare filozofie, ideea generala este sa mentineti o ratie mai mare decat 1 pentru a va putea pastra contul.

Ratia este raportul dintre cantitatea de upload si cea de download. Ca sa faceti upload lasati clientul de torrente deschis si dupa ce ati terminat de luat produsul, astfel alti utilizatori vor putea lua si ei acelasi produs cu o viteza mai mare. Viteza de download se calculeaza in functie de numarul de seederi (persoane care au terminat de downloadat fisierul si nu au inchis clientul), cu cat sunt mai multi seederi, cu atat este mai mare viteza de download pentru alti utilizatori.

Sunt putin amestecate treburile, dar nu este mare smecherie.

Idee: renuntati la oDC, DC++ si toate cacanariile astea pentru ca nu stiti cand patrupedul cu 4 clase se hotaraste sa dea niste amenzi pentru piraterie. Chiar daca sunteti in baza de date a trackerului, in cazul unui control, administratorul poate face disparuta intreaga baza de date dintr-un simplu click.

Mie mi-a cam trecut mania asta cu torrentele, prefer sa cumpar un film in format DVD in carcasa cu o coperta draguta decat sa stau sa printez coperta, sa ard DVD-ul etc. La fel si pe partea de software. Fara o licenta buna nu prea faci nimic cu programul. De exemplu Vista... daca nu ai licenta originala nu ai parte de update-uri, si va spun ca merita, nebunii astia aduc chestii noi lunar.
Array

Comentarii

  1. JimmiXS a spus:
    la aprobare

Mesajul tau

Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

Please note: Poti folosi tagurile HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in textul comentariului tau.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe

Beautiful singles in your area. Meet them now!